Faktiot

Warhaman pelimaailmaan hyväksytyt faktiot. Osassa on avoin pelaajahaku, ja faktioon voi hakeutua olemalla yhteydessä faktiokoordinaattoriin sähköpostitse.

Anomalia - Avoin faktio

Faktiokoordinaattori: Tella Heikkinen tella.heikkinen@gmail.com

Kuulitko koskaan niistä lapsista? Niistä joita katosi? Ja paljon katosikin. No me ollaan ne. Tai no oltiin joskus. Moni meistä toki kuolikin prosessissa. Mutta me jotka selvittiin, me ollaan nyt täällä... Ja sit on ne eläimet, nekin on matkassa edelleen, meissä jotka selvisi, ne mitä se ukko meihin sekoitteli. Se se vasta hullu äijä olikin. Vaikka joku voisi sanoa, että moni meistä on vieläkin enempi sekaisin sen jäljiltä." - Raato 

Anomalia koostuu pääasiassa erikoisista ihmisen kaltaisista olennoista, joissa on selkeästi eläinten geenistöä ja piirteitä eläimiltä. Anomalit eivät käyttäydy normaalin ihmisen tavoin, vaan niissä on jotain vinksahtanutta, välillä lapsenomaista, välillä eläimellistä, välillä raivohullua ja välillä yli-inhimillistä. Yleisesti ei ole tiedossa mistä anomalit ovat tulleet, mutta voidaan olettaa niiden olevan peräisin jonkin repeämän takaa. Anomalit saattavat jonkun mielestä näyttää söpöiltä, mutta pahana päivänä kannattaa pidättäytyä silittelemästä niiden korvakarvoja, mikäli mielii pitää näppinsä. On kuultu huhuja, joiden mukaan anomaleja olisi käytetty näppärästi lopettamaan epätoivottujen yksilöiden maanpäällinen matka, mutta nämä huhut ovat ihan hyvin voineet saada alkunsa ihmisten normaalista epäluottamuksesta kaikkea erilaista kohtaan. Me anomalit pyrimme selvittämään paikkamme elämässä, keksimään mielenkiintoista puuhasteltavaa, löytämään ruokaa ja miksei hakemaan muutamia rapsutuksiakin. Mikäs sen parempi paikka tällaiselle, kuin Warhama?! 

Faktiona haluamme, että Anomalia on helposti lähestyttävä. Faktion hahmojen inspiraationa ovat chimerat, Rocket Raccoon ja South Parkin eläimet (proppauksessa on tarkoitus ottaa itse valitsemaltaan eläimeltä piirteitä, ei pukeutua elokuussa täyteen furry-pukuun!), mutta faktioon voidaan hyväksyä myös ihmishahmoja, joiden hahmohistoria toki poikkeaa anomaleista. Pyrkimys olisi, että faktion pelaajat yhdessä kehittelisivät faktiolle keskinäistä taustatarinaa ja pelattavaa sekä faktion sisälle, että muiden faktioiden kanssa. Tämä tapahtuu Discordissa kesän aikana. Lähdemme kuitenkin mukaan matalalla kynnyksellä, emmekä stressaa prosessia liikaa!

Bar B.Y.O.B - suljettu faktio

Sanovat, että vanhan kirkon liepeiltä on kuulunut kummaa melua, pulputusta ja kurnutusta. Joku ilmeisesti pystyttää sinne baaria. Näiden sanojen saattelemina Bar B.Y.O.B. ilmestyi sirkuksen nurkille yön pimeydessä. Baari niin pyörittäjineen kuin tuotteineenkin vaikuttavat sangen merkillisiltä, mutta juotava sekä poppoon käsituotteet ovat eittämättä laadukkaita tilanteeseen nähden. Tuntuvat viipottavan alueella sen verran, että oikeaan aikaan baarissa kuulee juorujakin tapahtuneista ja tapahtuvasta. Vaan mitähän on tämä "sieni" josta he mutisevat..? 
Feraalit lapset - suljettu faktio

Hangosta lähtöisin oleva nuorisoraggariryhmä, joka on kerännyt nimeä tekemällä hanttihommia rahasta. Pääsääntöisesti ryhmä yrittää selviytyä karussa maailmassa. Oma pylly on paras pylly, mutta sisaruksia ei jätetä. He eivät ole suoranaisesti pahantahtoisia, mutta raha merkkaa paljon, eli moni asia laitetaan tapahtumaan jos hinta on oikea. Heillä on pelissä hinnasto teltan vieressä. Tarjolla on muun muassa toisen faktion tavaroiden varastamista, kiusantekopalveluita, kasinopalveluita, uhkailua ja kiristystä, mekaanikkopalveluita sekä elämäntuskaa helpottavia yrttejä. Kaikki palvelut on testattu ja palaute on ollut vain positiivista. Myös hinnaston ulkopuolisia palveluksia voi ehdottaa.  
Miséra VoleActurs - avoin faktio

Faktiokoordinaattori: Jutta Koskinen; jutta.koskinen(at)gmail.com

Kurjat varasnäyttelijät / Halveksittavat Lainsuojattomat Lavaesiintyjät

Rakkailla lapsilla on monta nimeä, eikä tämä ryhmä ole poikkeus. Tässä ryhmittymässä riittää koreata sekä arvonsatietävää persoonaa: Jokainen kun ajattelee olevansa ryhmittymän tärkein henkilö. Ryhmä on kuitenkin tasavertainen perhe, jotka tukevat toisiaan ja auttavat kaikkia jäseniään niin heidän tavoitteissaan kuin puolustautumaan vihollisia vastaan. Pomona toimii sillä hetkellä henkilö, jonka kanssa puhut.

Miséra VoleActurs (lyhennettynä MVA) on faktio, jossa on yhdistettynä Marie Antoinetten hovi, oopperalavojen stage (ja erityisesti backstage) sekä raiderit. Lopputuloksena on röyhelöihin pukeutuvia pröystäileviä raidereita, jotka kuvittelevat elävänsä dramaattisten käsikirjoitusten maailmassa ja luulevat itsestään liikoja, mutta myös ryöstelevät porukkaa tehdäkseen niistä nenänsä puuteroijia tai apinapukuun pukeutuvia huvittajia. Välillä tietysti esitetään spontaaneja musikaalinumeroita, siemaillaan teetä tai haastetaan joku hansikkaalla läimäisten kaksintaisteluun julkeasta loukkauksesta!

MVA:n tavoitteena on levittää omaa kauneuttaan (ja kauhuaan) ja esittävän taiteen ilosanomaa kaikille ympärillä oleville (katsojan tahdosta riippumatta). Heidän tavoitteenaan on myös kerätä itselleen palvelijoita ja lemmikeitä, joita he ryöstävät tai houkuttelevat eri faktioista.

Vaikka MVA:t ovat raidereita ja ryöväreitä, heitä kuvailee paremmin hyttysparvi kuin joukko valkohaita. He eivät ole aivottomia tappajia, jotka hyökkäävät kymmenien ihmisten kimppuun, vaan lähinnä ärsyttäviä ja raivostuttavia joka paikassa olevia pröystäilijöitä. Vangiksi (tai heidän omin sanoin palvelijoiksi/lemmikiksi) jääneet toki ovat ryhmän suojeluksessa, mutta heidän henkikultansa voi olla vaarassa heidän lopettaessaan palveluksensa ryhmässä. Monet pitävät MVA:n jäseniä ehkä rasittavina tai jopa ystävällisinä, mutta heidän kanssaan tuskin kukaanon täysin varomaton.

TRIGGERWARNINGS: Faktiomme on pohjimmiltaan raiderifaktio, joten tulemme käyttämään tekoverta, irtoraajoja sekä muita ällöttäviä asioita. Mikäli tarvitset tarkempaa tietoa, ole yhteydessä. (Vaikka faktio on avoin, huomautamme, että tämä ei ole aloittelijoiden tai mikään helppo faktio. Oletamme jokaiselta överisti draamalaamailua ja heittäytymistä spontaaniin laulamiseen/kohtauksien näyttelemiseen. Me emme siis ole nuotiolla chillailevia kaljaa kittaavia muukalaisia, vaan räiskyvästi näkyviä persoonia, jotka jokainen festarivieras haluaa ja tulee kohtaamaan! Myös jokaisen tulee sitoutua leirin rakentamiseen ja lavastamiseen niin fyysisesti sekä itselle sopivin rahasummin.)


Kultti - avoin faktio

Faktiokoordinaattori: Jesse H    warhamakulttihaku(at)gmail.com 

Kultti nousi sotien ja tuhon jälkeisen Suomen tuhkista ja uskoo maailmanlopun olleen Porttien ja niitä hallitsevien jumalten tahto. Muodostumisestaan asti kultti on palvonut ja tutkinut repeämiä etsien jumaliaan ja aloittaakseen uuden, paremman ajan ja luodakseen uuden maailman. Maailman, jossa he hallitsevat ja jossa heidän sanansa on laki.

Kultin jäsenet tunnetaan monella nimellä; Kulkijat, Portin etsijät, Portin ritarikunta tai peräti Maailmanlopun sanansaattajat. Vaihtelevalla nimellä kulkeva väki on niittänyt myös vaihtelevaa mainetta. Osa joutomaiden kulkijoista näkee kultistit vain omituisina hörhöinä, korkeintaan rasittavina ryöstelijöinä, kun taas toiset ovat päätyneet heidän kanssaan rajumpiin yhteydenottoihin. Kultti ei lähtökohtaisesti ole aggressiivista sorttia, mutta pyyhkii tieltään heidän tavoitteidensa esteeksi asettuneet toimijat.

Kulttipapit ovat kuulleet huhua kiertävästä repeämästä ja uskovat Warhaman saapumisen olevan kutsu uskollisille saapua paikalle haastamaan itsensä ja todistamaan, että heistä on tuleva uuden ajan herroja.

Kuluttajat - Avoin faktio

Faktiokoordinaattori: Sophie "Bee" Gran  BeeElielG(at)gmail.com

Kuluttajat ihannoivat vanhojen aikojen konsuumerismia ja pyrkivät sen mukaiseen elämään. He tarkkailevat obsessiivisesti esiintyjiä, keksivät trendejä, ostavat tavaroita, palveluja ja ravintoa niin runsain mitoin, että muutaman päivän vanhat asiat pitää heittää pois uuden saamiseksi. Mikään ei koskaan ole tarpeeksi ja yöunetkin jäävät lyhyiksi kulutuksen tarpeen käydessä sietämättömäksi. 

Kuluttajat etsivät jatkuvasti uusia asioita, joista intoilla ja jouhin ihastua. He menevät sinne, missä tapahtuu ja siirtyvät toisaalle, jos mitään jännittävää ei tapahdu. Elämä on elämistä ja hypeä varten!


Strugatsky-instituutti - Suljettu faktio 

Strugatsky-instituutti on nimi, jonka harvat tietävät romahduksen jälkeisessä maailmassa. Joku voisi sanoa instituutin olevan Neuvostoliiton näkemys CERNista, joka jäi historian hämäriin siinä missä Neuvostoliittokin.
Vuosia romahduksen jälkeen joutomaalle on kuitenkin ilmestynyt ryhmä, joka kantaa instituutin nimeä. Salamyhkäinen joukko ei pysy pitkään aloillaan ja suhtautuu ulkopuolisiin varauksella. Heiltä löytyy kuitenkin monenlaista teknistä osaamista ja hyödyllistä teknologiaa. Heidän kanssaan pystyy tekemään yhteistyötä, kunhan ei kuuntele liikaa heidän horinoitaan astraalihahmoista, telepatiasta tai kaivoista...
Strugatsky on sekoitus neuvostoaatetta, tiedettä ja okkultismia. Oletko valmis muuttamaan käsityksiäsi todellisuuden luonteesta?


Suojeluskunnat - avoin faktio

Faktiokoordinaattori: Janne Vilen  janne.mikael.vilen(at)gmail.com

Suojeluskunnat ovat Suomen rinnakkaistodellisuudesta, missä Suomi päihitti neuvostoliiton toisessa maailmansodassa, mutta aseveljenä toiminut Saksa kaatui. Suomi sai siirrettyä rajansa jatkosodan aikana ja Suur-Suomi toteutui. Suomen kehitys jatkui nousussa aina vuoteen 2015 asti, kunnes teknologialla ja lääkkeillä elinikäänsä pidentänyt Marsalkka Mannerheim haavottui vakavasti attentaatissa. Marsalkka vaipui ikään kuin koomaa muistuttavaan katatoniseen tilaan ja tänäkin päivänä hän on suljettuna elintoimintoja ylläpitäviin koneisiin. Samaan aikaan mysteerisiä repeämiä todellisuudessa alkoi ilmestymään eri puolille maailmaa. Valtiollisen lääketieteenlaitoksen Ylitiedemies Profesori Rytkönen päätteli, että Marsalkan katatonisella tilalla sekä todellisuusrepeämillä oli yhteys ja Marsalkan mieli imeytyi jonkun repeämän mukana toiseen ulottuvuuten.

107 vuotta Suojeluskunnat ovat rautaisella mielellä ja nyrkillä puskeneet ulottuvuudesta toiseen etsien Marsalkan kadonnutta mieltä uudessa ruumiissa samalla toisten suurvaltojen uhaten rakasta kotimaata. Tiedustelutiedon ja kvantti metriikan mukaan inkarnaatio olisi havaittu Warhama-nimisessä tivolin kaltaisessa todellisuus repeämässä. Ja niin Suojeluskuntain retkiryhmä on astuva portaalista etsien pelastusta kun samalla Ylitiedemies Rytkönen kehittää ja parantaa teknologiaa millä Marsalkka saadaan jälleen eheytettyä alkuperäiseen kehoon ja uhat Suur-Suomen suvereniteettia kohtaan taltutettua.


Sirkusväki - Suljettu faktio

Warhaman väki asuu ja elää kiertävässä sirkuksessaan. He ovat palvelualttiita ja halukkaita viihdyttämään vierailijoita. Sirkusväki häärää ympäriinsä toimittamassa jokapäiväisiä askareitaan ja pitämässä huolen, että vierailla on kaikki hyvin.

Selvää ei ole, mistä väki on lähtöisin, ja mikä heissä tuntuu olevan niin perustavanlaatuisesti vinksallaan, mutta toisaalta... mikään ei ollut todellisuusrepeämien jälkeen enää täysin ennallaan, joten mitäpä asiaa sen suuremmin miettimään. Jotain erikoisia huhuja on välillä liikkunut, että joutomaan kulkija A väittää kivenkovaa, että yksi sirkusväen jäsenistä muistuttaa epäilyttävästi hänen aiemmalla kiertueella kadonnutta ystäväänsä. Ihme sekoilua.

Sirkusväkeä ei vakavamielisenä näe, tai jos näkee, jotain on hyvin, hyvin pahasti vialla. Ihan varma ei toisaalta voi olla, onko Tirehtöörin hymy välttämättä ilmaus hyväntahtoisuudesta, mutta näin lienee ainakin parasta uskotella itselle.

Tummanpuhuvasta ja makaaberistakin ulkomuodostaan huolimatta Warhaman sirkusväki on ystävällistä ja avuliasta ja juttelee vieraille mielellään.

2021 Warhama ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita